Home / Algemeen / Waarom magnesium zo belangrijk voor ons is…

Waarom magnesium zo belangrijk voor ons is…

Onderstaande informatie komen van diverse bronnen en wil ik graag met jullie delen:

In de top 3 van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens staat magnesium op 3; voorafgegaan door zuurstof en water.

Magnesium speelt een belangrijke rol in heel veel lichaamsprocessen zoals;
de energievoorziening van de cellen. Maar ook:
Het zorgt voor elektrische geleiding in ons zenuwstelsel en zorgt voor soepele spieren.
Het zorgt in samenwerking met calcium voor een goede botopbouw, groei en ontwikkeling.
Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk, verbetering van het immuunsysteem en voorkomt epilepsie.

Daarnaast zorgt magnesium ook voor ontspanning, zoals gezegd, van de spieren, maar ook van de hersenen en zorgt ervoor dat je goed kunt slapen en lekker in je vel zit.

Bijna iedereen heeft een magnesiumtekort, hoe gezond je ook leeft. Dit is meestal niet in het bloed aantoonbaar, omdat slechts 1% van het magnesium zich in de bloedbaan bevindt.

De symptomen van een mogelijk magnesiumtekort en een verhoogde behoefte zijn indrukwekkend: Verstijfde, verharde en verkrampte spieren, nervositeit, (chronische) vermoeid, overspannenheid, uitputtingsverschijnselen, onrust, prikkelbaarheid, alertheid-, concentratie-, geheugen- en woordbenoemingsstoornissen, duizeligheid, hoofdpijn, te hoge of te lage bloeddruk (magnesium is een ‘natuurlijke bètablokker’), slaapstoornissen, constipatie, overgevoeligheid voor lawaai en (fel) licht, angsten, fobieën en depressiviteit, stotteren, hyperreactiviteit en onhandelbaarheid en nauwelijks te beïnvloeden onrust bij (jonge) kinderen.

Problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel hangen vaak samen met een magnesiumtekort net als aandoeningen die met “de oude dag” te maken hebben aangezien vooral ouderen vaak een ernstig chronisch magnesiumtekort hebben.

Onderzoeken tonen het verband aan tussen een chronisch magnesiumtekort en astma, diabetes, alcoholisme, Alzheimer, epilepsie, autisme, ADHD, hart- en vaatziekten, CVS, migraine, menopauze, osteoporose, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, SIDS, cariës, RSI, auto-immuunziekten zoals MS, ALS, reuma, psoriasis en eczeem, de ziekte van Parkinson en psychische aandoeningen als angst- en paniekstoornissen, depressiviteit, stemmingswisselingen, agressie, bipolaire stoornissen en schizofrenie.

Magnesium wordt het beste opgenomen in vloeibare vorm. Op plekken waar je het meeste zweet (afvoer afvalstoffen), zoals oksels en voeten, neemt je huid ook het beste op (aanvoer voedingsstoffen). Daarom zijn baden en/of voetenbaden met magnesium ideaal.

Advies gebruik kinderen:

3-6 jaar, 2-3 keer per week een voetenbad (3 liter water) met circa 40 gram vlokken of 1 keer per week een bad (ca. 50 liter) met 150 a 200 gram vlokken.
7-12 jaar, 2-3 keer per week een voetenbad (3 liter water) met circa 50 gram vlokken of 1 keer per week een bad (ca. 50 liter) met 200 tot 250 gram vlokken.
13-16 jaar, De dosering langzaam verhogen naar circa 80 tot 100 gram vlokken voor een voetenbad en 500 gram voor een ligbad.
Vanaf 16 jaar geldt de dosering voor volwassenen: 2-3 keer per week een voetenbad van 4 liter warm water met maximaal 125 gram.

Een voetenbad heeft ook een sterk ontgiftende werking, het werkt erg ontspannend en bevordert een goede nachtrust. Het kan ook verlichten bij alle vormen van pijn en bij migraine. Mocht je misselijk worden of niet lekker tijdens of na een (voeten)bad, gebruik de volgende keer dan iets minder vlokken. Je kunt ook langzaam opbouwen van theelepels naar eetlepels dit is vooral aan te raden bij het gebruik bij kinderen.

Behalve een (voeten)bad, kun je de huid ook direct insmeren met magnesiumvlokken opgelost in gefilterd of gedestilleerd water, dit wordt magnesiumolie genoemd. Doe dit dan onder de voeten, op de buik of onder de oksels. Het voordeel van de olie is dat je het ook kan gebruiken bij acute spierpijn of kramp. Na aanbrengen kun je een tintelend gevoel ervaren, dit hoort. Mocht het niet fijn aanvoelen, probeer dan de volgende keer een andere plek.

De magnesiumvlokken in de shop bevatten het hoogste percentage magnesiumchloride; 47%.

Hier vindt je de magnesiumvlokken.

🌿SALE🌿
Het einde van een seizoen, betekent weer ruimte maken voor een nieuw seizoen; inkopen voor de herfst.
🌿Alle artikelen met betrekking tot de lente, maar ook artikelen die niet meer terugkomen in de webshop, vind je nu in de SALE met 35% korting.
🌿SALE artikelen worden niet meer aangevuld, op=op, wacht dus niet te lang 💛

Vanaf vrijdag 10 Juli tot en met Zondag 19 Juli worden er geen bestellingen verstuurd.