Home / Aromatherapie

  Aromatherapie

  aromatherapie_ginger-fairy

  Wat is aromatherapie?

  Aromatherapie is een therapievorm die gebruik maakt van etherische oliën ook wel essentiele oliën of aromatische oliën genoemd, ter bevordering van de gezondheid.

  Etherische oliën zijn sterk geurende stoffen die snel verdampen, ze worden daarom ook wel vluchtig genoemd en hebben een positieve invloed op lichaam en geest.

  De etherische oliën worden gemaakt van planten. Etherische oliën beschermen de planten tegen bacteriën en schimmels. Er wordt ook wel gezegd dat dit aroma de “ziel” van de plant vormt.

  Om die reden is het niet verwonderlijk dat deze aroma’s ook bij de mens een enorme impact hebben op het hormonale stelsel en het menselijke immuunsysteem.

  Etherische oliën worden verkregen uit verschillende delen van de plant zoals bloemen, takjes, bladen, schil, hout en hars. De etherische oliën worden gewonnen door middel van stoomdestillatie, persing of extractie.

  Bijna alle etherische oliën zijn antiseptisch (kunnen ziektekiemen, bacteriën, virussen en andere microben doden) en veel oliën versterken het immuunsysteem.

  Hoe te gebruiken?

  Etherische oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Massage.
  • Verdamping.
  • Baden.
  • Stomen of inhaleren.
  • Verwerken in cremes, shampoos en andere neutrale basisproducten.

  Omdat de etherische oliën zo krachtig zijn, mag je deze niet puur op de huid aanbrengen. Met uitzondering van lavendel en tea-tree die wel direct op de huid aangebracht mogen worden. Hierdoor en door het feit dat de etherische oliën niet oplossen in water, moeten de etherische oliën gemengd worden met neutrale basisproducten.

  Hiervoor moet strikt aan de juiste dosering voldaan worden. Laat mij u hierin juist adviseren.

  En dan?

  Het woord aromatherapie kan misleidend zijn, omdat het suggereert dat het een vorm van genezing is die uitsluitend via het reukorgaan werkt. Dit is niet het geval. Etherische oliën worden via de huid opgenomen en komen terecht in de bloedbaan. Op die manier hebben etherische oliën hun uitwerking op het gehele lichaam en alle organen.

  Etherische oliën worden langzaam opgenomen door het lichaam. Dit proces kan wel 24 tot 36 uur duren. De moleculen van etherische oliën worden via de longblaasjes in de longen opgenomen door het bloed. Het bloed wordt via de bloedsomloop naar het hart vervoerd en door het hele lichaam getransporteerd.

  De oliën blijven niet in het lichaam achter, maar worden uitgescheiden met andere afvalstoffen voornamelijk door de nieren maar ook door de longen en via transpiratie.

  De geurprikkels belanden na inademing via de neus direct in het limbische systeem. Ze bereiken de inwendige schakelcentrale van onze hersenen, daar waar “de geuren ons hart beroeren”.

  🌿weekaanbieding🌿

  Van 12 t/m 18 Augustus krijg je 15% korting op alle artikelen van de categorie: spelen. 
  🌿Gebruik als kortingscode: weekspelen, en de korting zal automatisch verrekend worden in het winkelmandje.

  🌿Volgende week is de categorie verzorging in de weekaanbieding🌿

  Bestellingen worden elke Dinsdag (om 12:00 uur) en Vrijdag (om 15:00 uur) ingepakt en bij de vervoerder afgegeven.