Home / Aromatherapie / Advies bij het verdampen van etherische oliën in de aanwezigheid van kinderen

Advies bij het verdampen van etherische oliën in de aanwezigheid van kinderen

Het verdampen van etherische oliën is een hele fijne manier om aromatherapie bij kinderen te gebruiken.

Maar hoe kun je deze oliën nu het beste verdampen op een kinder slaapkamer?

Er zijn verschillende manieren om etherische olie te verdampen, dit zijn de drie meest gebruikte:

1- middels een aromasteentje

2- middels een electrische aromalamp

3- middels een diffuser

Een aromasteentje is een poreuze steen, in verschillende leuke vormen verkrijgbaar (zoals een dier of bloem) waarop de etherische olie gedruppeld kan worden. De olie trekt in de poreuze steen en verdampt geleidelijk, waardoor de geur van de olie de ruimte vult. Met name geschikt voor kleine ruimtes: slaapkamer, hal, toilet of in de kledingkast.

Een electrische aromalamp is een vorm van keramiek die electrisch wordt verwarmd. Op deze steen kun je etherische olie druppelen, vervolgens de stekker in het stopcontact en de olie begint geleidelijk te verdampen en wordt nooit te heet. Ideaal voor in de woonkamer, praktijkruimte, slaapkamer, etc.

Een diffuser pakt het wat groter aan, het verdampt etherische oliën en het is een uitstekende luchtbevochtiger.

Kijkend naar het functioneren, heeft de volgende conclusie zeker mijn voorkeur: de diffuser voor in de woonkamer of werkruimte, de elektrische aromalamp en het aromasteentje voor in de slaapkamer. Maar wees hierin een beetje creatief, bij een flinke benauwde verkoudheid is het wel weer fijn om een diffuser op de slaapkamer te plaatsen en dan korte periodes gedurende de dag aan te hebben staan.

Hoeveel druppels etherische olie gebruik je dan?

Bij de diffuser gebruik je vaak 3 druppels etherische olie per 100ml. water. Voor het aromasteentje en de elektrische aromalamp is vaak bij kinderen 1 a 2 druppels al voldoende.

Hoe lang en wanneer verdamp je?

In de woonkamer, kun je de hele dag door verdampen als het niet “onder de neus” van de aanwezigen gebeurd. Er moet nog wel ruimte zijn om neutrale lucht te kunnen ademen, anders krijg je zo’n benauwd effect of dan is het te geconcentreerd voor het lichaam en werkt het alsnog nadelig.  Je zou ook vooral bij de aanwezigheid van kinderen en baby’s de diffuser voor een periode van 30 minuten aan kunnen zetten, dit een paar keer gedurende de dag.

In de slaapkamer adviseer ik je om 30 minuten voor het slapen te starten met verdampen met een elektrische aromalamp. Zo is de ruimte zachtjes geurend als de kleine in zijn bedje komt te liggen en kun je de lamp daarna uitzetten. Met een aromasteentje zul je merken dat het verdampen vluchtiger gaat, dus dan zou je tijdens het voorlezen, net voor het slapen, een druppeltje op het steentje kunnen doen.

!Let op: niet alle etherische oliën zijn geschikt om te verdampen in de aanwezigheid van kinderen!

🌿SALE🌿
Het einde van een seizoen, betekent weer ruimte maken voor een nieuw seizoen; inkopen voor de herfst.
🌿Alle artikelen met betrekking tot de lente, maar ook artikelen die niet meer terugkomen in de webshop, vind je nu in de SALE met 35% korting.
🌿SALE artikelen worden niet meer aangevuld, op=op, wacht dus niet te lang 💛

Vanaf vrijdag 10 Juli tot en met Zondag 19 Juli worden er geen bestellingen verstuurd.