Magnesium is de grote regelaar in ons lichaam. Het is betrokken bij honderden processen en draagt onder andere bij aan het ritme van ons hart, de werking van onze spieren en gewrichten, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme.

Net als bijvoorbeeld zuurstof en water moeten we magnesium van ‘buiten’ halen, we krijgen het binnen via ons voedsel. Voor veel mensen is dat onvoldoende en is suppletie van extra magnesium gewenst. Dit komt door de verarming van de bodem waardoor er steeds minder magnesium in ons voedsel zit. Maar ook door ons voedingspatroon, leefstijl (roken,alcohol, stress) en medicijngebruik dat kan leiden tot een magnesiumtekort.

Helaas is ons eten vaak niet voldoende om in onze magnesiumbehoefte te voorzien. Dit heeft te maken met de uitputting van de bodem waardoor (onder andere) het magnesiumgehalte de laatste tientallen jaren behoorlijk is gedaald. Hierdoor bevat bv groente vele malen minder magnesium dan in de tijd van onze grootouders. Ook al eet je heel gezond, dan nog is de kans groot dat je tekort komt!

Ook de verhouding tussen calcium en magnesium speelt een rol. Ze hebben elkaar nodig, maar wel in de juiste ratio. Vaak is de verhouding scheef en hebben we teveel calcium ten opzichte van magnesium in ons lichaam. Om die balans te herstellen moeten we extra magnesium nemen.

Nog steeds wordt het meest gebruikt gemaakt van magnesium in pilvorm. Op zich is daar niets mis mee, maar bedenk wel dat naar schatting 60 tot 70% van het magnesium niet wordt benut door het lichaam. De maag kan maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren, vandaar ook vaak gehoorde klachten van dunne ontlasting of diarree bij het gebruik van pillen.

Door de opname via de huid omzeil je het maag-darm kanaal. Het is duidelijk dat de opname via de huid snel terrein wint en dat de wetenschappelijke belangstelling hiervoor groeit.

Bekijk alle 4 producten

Bekijk: 96 / 192 / Alles