De ReSpiin opbergmanden en -schalen zijn gemaakt van jute of zeegras of een combinatie van beide.

Juteplanten zijn gemakkelijk te kweken, hebben een hoge opbrengst per hectare en hebben, in tegenstelling tot katoen, weinig behoefte aan pesticiden en meststoffen. Jute groeit tijdens het regenseizoen in Bangladesh, dat is van juni tot oktober. De planten zijn klaar om te oogsten in vier maanden, nadat de bloemen zijn afgeworpen.

De vezels liggen onder de schors rond de houtachtige kern. Om de vezel te extraheren, worden de jute-bundels ondergedompeld in water en enkele dagen bewaard totdat de vezels worden verwijderd en uit de steel worden gestrooid, vervolgens worden gewassen en gedroogd. Dit is waar onze manden van zijn gemaakt. De resterende jutestelen kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als houtpulp of als een hernieuwbare bron van kookbrandstof.

Juteplanten helpen om de lucht schoon te maken. Tijdens de groei nemen ze driemaal meer CO2 in dan de gemiddelde boom, waardoor deze CO2 wordt omgezet in zuurstof. Juteplanten verrijken ook de grond. Omdat deze planten snel groeien, worden ze vaak in de vruchtwisseling gebruikt. De bladeren en wortels vertrokken na de oogst en de bodem met micronutriënten, waardoor de vruchtbaarheid van de bodem gehandhaafd bleef. Jute is 100% biologisch afbreekbaar.

Zeegras is een hernieuwbaar, duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal. Zeegras groeit heel snel op ondiep zeewater langs kusten en rivieren. Eenmaal volwassen worden de grassen met de hand gesneden en gedroogd in de zon, vervolgens met de hand gedraaid en geweven. Het gedroogde zeegras is duurzaam en vochtbestendig. Het heeft natuurlijke kleurvariaties waardoor elke mand uniek is.

Onze leverancier in Bangladesh streeft ernaar om regelmatig werk te bieden in een werkomgeving die veilig en hygiënisch is. Ze betalen een leefbaar loon aan alle werknemers. Ze hebben een innovatieve manier ontwikkeld om jutekabel en stijlvolle jute manden te maken, dat betekent dat je jutezakken kunt kopen.

Onze manden en kommen gebruiken natuurlijke jute, natuurlijk zeegras en ook gekleurde jute. Deze gekleurde jute is 100% Azo-vrij.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.