Barbara Lee heeft 23 jaar gewerkt met kinderen met speciale behoeften. Ze werd geïnspireerd door Jan Olsen, OTR, en het Handschrift Without Tears programma van wie ze geleerd heeft hoe belangrijk het is om op jonge leeftijd een goede pengreep te ontwikkelen. Latere schrijfvaardigheden zijn hiervan afhankelijk. Ze wilde een ‘tool’ die studenten met motorische problemen konden gebruiken om de fijne motoriek te ontwikkelen maar er vooral ook van konden genieten.

Een kleine jongen met veel problemen met zijn motorische vaardigheden inspireerde haar. Ze ontdekte dat hij hield van de vorm van een krijtje zo groot als CrayonRocks nu worden gevormd en gemaakt. Het krijtje bleek een uitkomst te zijn voor alle jonge kinderen en zelfs jongeren en volwassenen vinden het fijn om met Crayon Rocks te kleuren.

De Crayon Rocks® worden gefabriceerd in Hestand Kentucky. De krijtjes rollen daar van een kleine machine en worden met de hand in zakjes gedaan, van hun labels voorzien en verscheept. De hele gemeenschap helpt mee om de loods (een ‘strawbale’ magazijn) te vergoten als er moet worden uitgebreid en Barbara Lee, gepensioneerd lerares, is in de kleine gemeenschap de enige met een telefoon en een auto, dus wordt er regelmatig een beroep gedaan op haar vrijwilligheid.

In een prachtige, rustige omgeving leveren de ecologische boeren op de top van de heuvel de sojabonen voor de crayons. Die worden vermalen tot olie en gebruikt voor de wax.

Kleine kinderen kunnen met Crayon Rocks® genieten van het tekenen en kleuren zonder frustratie omdat het krijtje zo fijn is om in de vingers te houden.

Crayon Rocks® zijn natuurlijke sojawas krijtjes gemaakt van in de VS geteelde sojabonen en gekleurd met minerale pigmenten. Ze zijn ontworpen om de pengreep en de spieren van een kind te versterken

Crayon Rocks zijn veelzijdig en geschikt voor iedereen (3-103) die graag creativiteit toevertrouwt aan papier en in het bijzonder geschikt voor jonge kinderen met en zonder speciale behoeften. Ze ontwikkelen de fijne motoriek en bereiden de vingers voor op schrijfvaardigheid.

Crayon Rocks® werden door een ‘special needs’ teacher ontwikkeld en bieden eindeloze creatieve mogelijkheden.

Crayon Rocks® zijn zeer geschikt voor lijnwerk, voor het mengen, en voor het creëren van brede stroken van kleur. Ze geven niet of nauwelijks af aan handen en kleding.

CrayonRocks® worden gebruikt, thuis, in de kinderopvang, in scholen en bij therapie en ergotherapie, om de fijne motoriek te ontwikkelen.

Bekijk alle 2 producten

Bekijk: 96 / 192 / Alles